Mijn Chippendales

Mijn Chippendales

maandag 21 juni 2010

Verrassing nummer 1: proefles Yoga

De kop is eraf!
Vandaag had ik mijn eerste verrassing, 's avond moest ik meedoen aan een proefles Yoga bij de yogastudio van Charles Hond in Rotterdam (schijnt een hele bekende/goede te zijn). Met alle vooroordelen (die volgens mij iederen heeft) in mijn hoofd werd ik netjes door Redmer afgezet bij de studio, hij zou wel in de auto op me wachten.
Eenmaal binnen moest ik eerst mijn voeten wassen en daarna een matje pakken en een plekje zoeken in de zaal. Nou daar zat ik dan, op mijn matje, te wachten tot de les zou beginnen en wat ik zag viel me alles mee ik kon al mijn vooroordelen zo overboord gooien.
De les op zich viel me ook alles mee, al moest ik af en toe wel een beetje smokkelen omdat ik nou eenmaal niet zo lenig ben (en dat is dan een understatement).
Het is vooral erg veel rekken en strekken en geen zen of lotushouding gedoe.
Mijn spieren moesten wel aan al die oefeningen wennen, maar uiteindelijk is het me toch allemaal gelukt en was ik zelf ook verbaasd (ik wist niet dat ik het in me had).
Al met al een positieve ervaring en ik ga zelfs serieus overwegen of ik het vaker ga doen.
Op naar de volgende verrassing, deze is zondag 27 juni.

Toevoeging: Op 10 augustus lezen we op de web-site van Charles het zeer droevige bericht dat Charles is overleden. Hij is verdronken in zee tijdens zijn zomervakantie. Onbegrijpelijk, hij straalde zo'n enorme kracht en energie uit.