Mijn Chippendales

Mijn Chippendales

vrijdag 24 september 2010

Verrassing nummer 13: House of Bols

Zo er zit weer een verrassing op en wat voor èèn, een avondje knutselen met alcohol in The House of Bols in Amsterdam, wat kan een mens zich nog meer wensen?
We vertrokken rond 14.00u om eerst Luciënne op te halen, Aad had vertraging vanuit Libië dus die zouden we bij Schiphol oppikken (wat een leven heeft die man hè). Het is maar goed ook dat hij op Schiphol heeft staan wachten, want er stond een grote file, hij zou nooit op tijd geweest zijn. In Amsterdam aangekomen hebben we eerst ingecheckt bij Hotel Piet Hein waar Aad zich even op kon frissen voordat we aan de slag gingen. Vanuit onze kamer hadden we uitzicht op de achterkant van de PC (lang niet zo indrukwekkend).
Om 17.00u moesten we ons melden bij The House of Bols, na een korte uitleg werden we losgelaten. Het eerste gedeelte bestond uit het museum, waarin de gehele geschiedenis van Lucas Bols verteld werd en wat je in je eigen tempo kon doorlopen.
Zoals jullie begrijpen hadden we alles al heel snel gezien en waren we lekker op tijd in de bar (we hebben echt wel interesse getoont in de geschiedenis hoor ;)
We mochten een cocktail uitkiezen die dan voor je werd klaargemaakt en twee shots Bols proeven.
Voor de geïnteresseerde onder ons: Aad had een Corewyn Alexander uitgekozen, Luus een Vanilla-Berry Crush, Redmer The Improved Holland Gin Co en ik de Orange Lemon Crush.
Voor de echte, echte liefhebber die dan ook wil weten wat we gedronken hebben kijk even op http://www.bolscocktails.com/
Bols komt ook weer met een nieuwe likeur op de markt, die (zo hebben ze ons verteld) over twee weken in Nederland te koop is, nl de Yoghurtlikeur. Jaja ik zie jullie allemaal denken, lekker spectaculair. Nou geloof me en Luus ook, we hebben hem geproefd, hij is SUPER, echt waar, je fruitsmoothies en je muesli smaken ineens heel anders dat weet ik zeker. (TIP: stel je ontbijt uit tot het middaguur).
Om 18.00u werden we opgehaald voor de cocktailworkshop, ja het ging nu echt gebeuren we mochten zelf gaan knutselen. Sven onze gastheer knutselde eerst de voorbeeld cocktail in elkaar, waarna we zelf aan de slag mochten. En dat zelf aan de slag was wel even heel wat anders dan de Bols Workshop die we een keer bij Gall&Gall hebben gevolgd.
We hadden per persoon een "echte bar" tot onze beschikking, met rijen glazen, allerlei soorten fruit, suiker, het benodigde gereedshap en natuurlijk niet te vergeten alle soorten Bols likeur en jenever die er maar zijn. Helemaal TOP, je voelt je net een kind in een snoepwinkel.
De eerste cocktail die we maakten was Het Bols Amsterdammertje, hij smaakte zoals zijn naam doet vermoeden, niet bijzonder.
De tweede cocktail was de Cosmopolitan Summer Style, voor de kenners onder ons is de Cosmopolitan zeker geen onbekende, maar deze was erg lekker en fris, is dus ook helemaal op gegaan. De derde cocktail was de Maracuja Swizzle, nog nooit van gehoord, maar vanaf nu zorg ik ervoor dat de ingredienten voor deze cocktail standaard in huis zijn. Erg lekker en ook helemaal opgegaan, ik heb zelfs samen met Luus de cocktail van Sven ook half opgedronken.
De vierde cocktail was de Tutti Frutti, deze werd met de nieuwe Yoghurt likeur klaargemaakt en is een shot (wel een flinke). Deze was ook weer erg lekker, sommige vonden hem naar Fristi smaken, ik niet. De Yoghurt likeur is zo lekker (werd ook apart gebracht en daarna weer meegenomen) dat ik mezelf maar op een extra shot met alleen Yoghurt likeur heb getrakteerd.
Toen ik om me heen keek zag ik dat ik niet de enige was, Aad en Luus hadden hetzelfde bedacht. (wisten wij veel dat je er later aan de bar weer een kreeg;)
Aan deze coktail was een prijs verbonden want wie de mooiste lagen kon maken kreeg een prijs.
Aad was de gelukkige winnaar van het Bols Cocktailboek, al waren wij het er niet mee eens.
Hij had echt niet de mooiste lagen, die van Redmer en een Amerikaan waren veel mooier;) maar protesteren hielp niet, dus Aad Gefeliciteerd hoor!!!
De vijfde en laatste cocktail die we maakten was de Vanilla-Berry Crush, Luus helemaal blij want die had hem beneden in de bar natuurlijk al geproefd en vond hem erg lekker. Ook hier hebben Luus en ik de cocktail van Sven koud gemaakt, voordat we er zelf een gingen brouwen. Deze is ook erg lekker en fris en zeker de moeite waard om even op de website op te zoeken, want daar zijn al deze cocktails (met nog tig anderen) te vinden.
Na afloop hebben we nog even door de winkel gelopen, maar aangezien we nog de stad in wilde besloten we om zaterdag de flessen Yohurt Likeur maar in te slaan, anders liepen we zo te sjouwen.
Op zoek naar een restaurant dus, want ondertussen hadden we toch wel flinke honger gekregen. We zijn uiteindelijk neergestreken bij SOLO bij het Museumplein, hier hebben we echt heerlijk gegeten.
Daarna naar het HardRock cafe op het Leidse Plein voor uienringen, nee hoor geintje.
Ik had dat wel de hele avond lopen roepen, maar ik zat bomvol en wilde eigenlijk alleen een HardRock glas Amsterdam voor bij de verzameling, dus deze heb ik samen met een doosje plectrums voor Twan gekocht.
Daarna zijn we verder gelopen naar het Rembrandt Plein, hier hebben we lekker nog wat gedronken in een cafe en zijn we daarna op zoek gegaan naar Door 74.
We hadden geen idee wat dat was, maar volgen Sven kon je daar lekker cocktails drinken (alsof we die nog niet genoeg op hadden).
Uiteindelijk hadden we een deur gevonden met nummer 74, maar dit kon het volgens ons niet zijn. Het leek gewoon op een huis en het was er donker, Aad ging even bellen. Het bleek dat je alleen naar binnen kon als je had besproken en momenteel was er niets, Helaas.
Dus wij weer terug naar het Rembrandt Plein waar we nog een kroeg in zijn gedoken, op een gegeven moment had gelukkig iedereen wel last van een dipje (die van mij was nl al een tijdje aanwezig) en hebben we besloten om een taxi terug te nemen naar het hotel.
Het was een heerlijke avond en ik heb enorm genoten (allemaal eigenlijk wel)
De volgende ochtend nog een lekker ontbijtje in het hotel genuttigd, waar we er achter kwamen dat Bols pas om twaalf uur open ging, beetje jammer.
Helaas zullen wij dus ook moeten wachten tot het hier in de winkels ligt.
Maar Luus en ik zullen vast nog wel eens terug gaan zonder mannen of met twee auto's, zodat we gewoon de Pieter Constantijnsz Hoofdstraat in kunnen (oftewel de PC) zodat we celebs kunnen spotten, lekker kunnen winkelen en uienringen kunnen eten.
Het was weer een Super verrassing, ik voel me nu alleen een beetje brak, maar dat komt wel goed (denk ik).
Zondag 26 september heb ik alweer de volgende verrassing (ja lekker snel hè) dan gaan we weer met zijn allen op stap.
Groetjes van Mij met een kleine kater.

zondag 19 september 2010

Verrassing nummer 12: Bongo Bonnen.

Weer een verrassing, ik mocht de enveloppe al begin deze week open maken en wel om deze reden.
In de enveloppe zit altijd een brief waarop mijn verrassing staat. Deze keer stond er dat ik mijn Bongo Bonnen "die al geruime tijd in de kast liggen" moest besteden, ik mocht zelf uitkiezen waaraan.
Chris was al gelijk de boekjes ingedoken en had in een boekje wel wat leuke dingen gezien, het andere boekje was niet leuk volgens hem.
Ik 's middags ook maar een blik in de boekjes en op de bonnen geworpen en wat bleek; de bonnen waren net een paar maanden verlopen.
Helaas, we moesten er wel hard om lachen, ik kan snel mijn bonnen besteden;)
Ik had ook nog een andere bon (die nog wel geldig was) en dan moest ik daar dus wat voor uitkiezen.
Echt ik krijg steeds meer respect voor mijn man, want iets uitzoeken is helemaal nog niet zo makkelijk.
Uiteindelijk is het dan ook niet gelukt, de High Tea was alleen door de weeks en als je er bubbels bij wilde of het in het weekend plaats wilde laten vinden werden er weer extra kosten in rekening gebracht, de chocolade workshop was belachelijk duur en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Dat ging het dus niet worden, we hebben nu besloten om zelf maar een keer een High Tea te organiseren, uitnodiging volgt nog.
Om een lang verhaal kort te houden, we zijn zondag lekker thuis gebleven.
Ik heb mijn bon aan de Clinic Clowns gedoneerd, Redmer heeft zijn boekhouding zitten doen (moet ook gebeuren) en ik heb lekker met Twan zitten freubelen.
Kortom een relaxte zondag.
Vrijdag 24 september is mijn volgende verrassing en ik kijk en nu al naar uit, wordt vast weer helemaal super.