Mijn Chippendales

Mijn Chippendales

zondag 29 augustus 2010

Verrassing nummer 9: Boerengolf

Vandaag was het weer zover, het was tijd voor verrassing nummer 9.
Twan was de enige die sinds vrijdagavond wist wat er stond te gebeuren en vond het helemaal leuk wat we gingen doen.
Zondag om 10.00u met zijn allen de auto in (schappelijke tijd) en rijden maar, weer geen idee waarheen.
Eerst pa en ma opgehaald, wist ik ook niet en toen op pad. Ook zij hadden geen idee wat ze gingen doen. Onderweg zouden er weer aanwijzingen gegeven worden waardoor we er achter konden komen wat we gingen doen.
Eenmaal door de benelux tunnel had Chris wederom weer geraden wat we gingen doen "Boerengolf".
Leuk, helemaal goed en het weer was ook nog redelijk. Na ongeveer een half uur rijden kwamen we aan bij
Hoeve Bouwlust waar het spektakel plaats zou vinden.
Daar aangekomen blijkt gewoon heel de vriendenclub aanwezig te zijn, over verrassingen gesproken.
Dat was nog eens een extra verrassing en ik moet je zeggen dat deed me toch wel wat.
Na iedereen begroet te hebben zijn we eerst een bakkie gaan halen in de Hoeve, daarna werden we meegenomen naar een schuur waar we allemaal een paar laarzen uit moesten zoeken omdat het toch wel erg smerig zou zijn in het weiland.
Na enige uitleg van de boer gingen we in groepjes op pad. Voor diegene die niet weet wat Boerengolf is hier even een korte uitleg: Je krijgt een stok waar aan de onderkant een klomp aan vast zit, daarmee sla je tegen een kleine voetbal die je tussen de koeien door het weiland over moet slaan naar een "hole"een put in de grond.
Iedereen was lekker bezig tot we bij de eerste hindernis kwamen, een sloot waar je door aan een touw te slingeren overheen moest zien te komen.
Ik kan jullie wel vertellen, dat ziet er makkelijker uit dan het is en menigeen, waaronder ikzelf, heeft dan ook een nat pak gehaald. We hebben enorm staan gieren van het lachen, het ziet er allemaal wel erg grappig uit.
De oudjes, watjes en kleine kinderen hebben het veilige pad gekozen, wat er ook was.
Lekker nat golfen is ook niet erg, alleen dat gesop in je laarzen is wat minder. Na weer een tijdje de bal door de weilanden te hebben geslagen kwamen we aan bij de tweede hindernis.
Een sloot waar je gewoon overheen moest springen, dit was op zich wel goed te doen. Mitchell haalde droog de overkant maar kwam terecht in een koeienvlaai hahahaha. Poep aan handen en broek, maar dat mocht de pret niet drukken. Jet dacht dat ze Jezus was en dat ze er wel lopend overheen kon, helaas, ook niet gelukt. Jet je moet me toch nog even uitleggen waar die aanloop eigenlijk voor was. Sven toonde zich een echte stoere knul en ging er voor de volle honderd procent voor. Helaas kwam hij net een stukje te kort, maar ik vind je een kanjer Sven! Luus stond klaar om te gaan, maar na drie weigeringen werd ze gediskwalificeerd, dus die kon weer mee met de oudjes, watjes en kleine kinderen over de veilige route. Beetje jammer Luus, ik had je met liefde uit de sloot gevist.
Daarna werd het weer wat slechter en het laatse stuk hebben we eigelijk wandelend met zijn allen afgelegd.
Alleen de jonge honden waren niet moe te krijgen en bleven lekker bezig, tokkelen over de sloot en op een draad over het water lopen met behulp van een ander touw boven je wat je vast moest houden.
Ook hier heeft menigeen een nat pak gehaald, viel je er niet spontaan in dan werd je wel een handje geholpen, om daarna ook liefdevol uit de sloot gesleurt te worden (van vissen was geen sprake).
Na afloop laarzen uit en afspoelen (van binnen en van buiten) en lekker binnen aan de koffie en thee. We hebben ook een nieuw woord toegevoegd aan mijn verrassingen, zo was er al een zweefteef we hebben nu ook een prutk.t aan dit scenario toegevoegd (hoef denk ik niet uit te leggen waarom).
We kregen nog een lekkere lunch aangeboden die bestond uit een kom kippe of tomatensoep, een broodje kroket en nog een broodje ham of kaas.
Voordat iedereen weer huiswaarts ging nog even een groepsfoto in de hooiberg gemaakt, zodat alles weer is vastgelegd.

Nogmaals wil ik alle aanwezigen enorm bedanken dat jullie er allemaal waren.
Ik heb wederom een topdag gehad, fantastich, bedankt, dikke kus voor jullie allemaal.
Mijn volgende verrassing is zondag 5 september.

P.S. Boerengolf dekt niet de hele lading, het had beter survival golf kunnen heten.