Mijn Chippendales

Mijn Chippendales

zaterdag 23 oktober 2010

Verrassing nummer 18: Body Worlds

Vandaag weer een verrassing, we zouden eigenlijk naar Halloween Fright Nights in Walibi. Twan zag dat eigenlijk niet zo zitten, de filmpjes op het internet vond hij al te spannend en aangezien het weer nou ook niet echt mee werkte en ik heel graag naar Body Worlds "the cycle of life" wilde hebben we besloten om daar heen te gaan.
Ook dit zag Twan niet zo zitten en aangezien Jet dat helemaal begreep mocht deze bofkont lekker uit logeren (iedereen tevreden).
Om 17.00u hadden we besproken bij Body Worlds, er mogen steeds maar een x aantal mensen naar binnen om zo massale drukte te voorkomen. Ik zie sommige denken; alsof dat gaat gebeuren, maar inderdaad met ons zijn er nog vele mensen die deze kunst komen bewonderen.
Want dat is het toch wel hoor, op een hele mooie en bijzondere manier zie je hoe het lichaam is opgebouwt en hoe het functioneert. Organen worden blootgelegd, waardoor je ziet hoe het er van binnen uit ziet. Gezonde maar ook zieke organen worden getoont, ook laat men de gevolgen van verkeerde gewoontes en levenswijze met de nodige uitleg daarbij zien. Het hele zenuwstelsel lag tentoongespreid en dat is toch wel heel bijzonder en kwetsbaar als je dat zo in een vitrine ziet liggen. Ook lieten ze een lichaam met proteses zien, ze moeten bij Body Wolds erg in hun nopjes geweest zijn met deze vrouw, want je kon geen gewricht bedenken of deze vrouw had daar een protese zitten. Knie, heup, enkel, pols, schouder, elleboog er zat er zelfs een in haar kaak. Sommige hebben ook alle geluk (of juist niet).
Kortom het is erg leerzaam en zoals ik al zei bijzonder, het is niet luguber of bloederig, de lichamen zijn op een speciale manier geprepareerd en behandeld en ieder lichaam legt een ander stukje "bloot". Voor de liefhebber die hier meer over wil weten moet even kijken op http://www.bodyworlds.com/. Hier wordt de hele plastinatiemethode beschreven en staat nog meer informatie.
Maar eigenlijk vind ik dat je gewoon moet gaan kijken als je in de gelegenheid bent, je krijgt weer meer waardering voor je lichaam en beseft dat het eigenlijk een hele ingenieus iets is. Echt een aanrader.
Na het uurtje biologie hadden we besloten "lekker" ergens te gaan eten, we lusten ondertussen wel wat. De jongens wilde graag bij een Beer eten, maar helaas bij de twee Beertjes die we hebben aangedaan moesten we 50 minuten wachten voordat we aan tafel konden. Ging het niet worden. Dus terug naar huis en bij ons achter lekker bij Olympiada wezen eten, waren we nog niet eerder geweest. We hebben lekker zitten eten, gaan we zeker nog een keer doen.
Nou dit was het weer voor vandaag, de volgende verrassing is zaterdag 30 oktober. ALs ik het goed heb begrepen gaan we dan weer wat met zijn allen doen. Tot dan.