Mijn Chippendales

Mijn Chippendales

zondag 26 september 2010

Verrassing nummer 14: MONSTER JAM

Nog maar net bekomen van de vorige verrassing, was het alweer tijd voor de volgende. Ik had geen idee wat we gingen doen, ik wist alleen dat we met z'n allen gingen en tegen de tijd dat we weggingen lag er ook zo'n koptelefoon tegen herrie op de keukentafel.
Leuk zei ik nog, we gaan kleiduif schieten, maar dat was het dus niet.
Wat het wel was, de MONSTER JAM in het Gelredome in Arnhem.
Twan was blij dat ik het in de auto te horen kreeg want dan kon hij het tenminste over Grave Digger hebben, zijn grote favoriet. Hij hoopte ook echt dat ie met Grave Digger op de foto kon. Dat ging helaas niet, maar we konden hem buiten wel mooi op de foto zetten. Het was lekker druk maar het was allemaal goed geregeld, dus voor we het wisten waren we binnen. Wel eerst nog even een Grave Digger vlag gekocht. Ook moest er nog even geplast worden, echt ik wist niet wat ik meemaakte, een rij bij de mannen en niemand bij de dames toilet (op een paar brutale mannen na).
Echt hoor de omgekeerde wereld, ik zie wel vaker mannen op het toilet, maar dat komt dan meestal omdat ik het mannen toilet op loop vanwege de rij bij de dames. Ook leuk om een keer mee te maken;)
Er waren zowiezo niet veel vrouwen aanwezig, blijkbaar toch nog een echte mannen wereld, jammer want het is echt waanzinnig gaaf zoveel herrie en geweld. Voor een ieder die het wil weten hier de deelnemende wagens: El Toro Loco, Mowhawk Warrior, Taz, Monster Mutt Dalmation (de enige vrouw), Disney XD, Teenage Mutant Ninja Turtle, Captain's Curse, Iron Man, Nitro Circus, Spiderman, Swamp Thing en natuurlijk de grote favoriet Grave Digger.
Voor de echte liefhebbers nog wat Facts en Figures: De meeste trucks zijn 3,4 m breed en 6m lang, 3,5m hoog en wegen zo'n 4.500 kilo. De motoren hebben een kracht van 1.500 PK. En jaarlijks worden er 3.000 sloopauto's kapot gereden tijdens de shows.
Nou en dat hebben wij dus zien gebeuren en gehoord, brullende motoren, mega sprongen, geplette sloopauto's, rijden op achterwielen, flink rond draaiën op een plek (weet ff niet hoe dat heet) en soms ging het ook fout en lag er een monstertruck ondersteboven.
Kortom we hebben zitten genieten, onze oren doen het even een beetje minder goed, op die van Twan na dan, maarja je moet er wat voor over hebben. We kregen trouwens wel oordopjes bij de ingang, maar zonder is het geluid vele malen beter;) Oh ja en de winnaar van de Race en Freestyle was natuurlijk, je raad het al, Grave Digger!!!!
Mijn volgende verrassing is vrijdag 8 oktober, tot dan.